Музиката на Моцарт ще звучи в Благоевград с известния пианист Симеон Гошев

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Само след два дни, на 11 март, от 19:00 часа в зала „Яворов“ Камерна опера-Благоевград ще представи оперно–симфоничния концерт „Вечер с Волфганг Амадеус Моцарт”. Гост-солист ще бъде роденият в Благоевград виртуозен пианист Симеон Гошев. Той ще изпълни концерт за пиано и оркестър № 25 C dur KV 503, съпроводен от оркестъра на Камерна опера. „Прекрасно е, че ще музицираме със Симеон Гошев от Благоевград, един млад човек, който е израснал в нашия град, а сега се развива и преуспява в Австрия и концертира по много европейски сцени“, заяви директорът на операта Лина Ангелова.

Концертът за пиано и оркестър № 25 C dur KV 503 признат за един от най-големите шедьоври на Моцарт. Оперната част от музикалното съитие включва арии и дуети от оперите „Дон Жуан“, „Така правят всички“ и „Сватбата на Фигаро“, изпълнени от солистите на Камерна опера – Теодора Петрова, Юрий Николов, Пламен Кумпиков, Венера Мелеки и Георги Димитров.

Оркестърът на Камерна опера-Благоевград ще изпълни увертюрата към операта „Дон Жуан” от В.А. Моцарт, концертмайстор е Стоил Богданов, а диригент Красимир Топалов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини