Билетчето за рейс в Благоевград скача на 1,20 лева заради скъпото гориво

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Пътуването в градския транспорт поскъпва! Войната в Украйна доведе до скок на бензина и дизела  и у нас. Цените на горивата минаха психологическата граница от 3 лева за литър. Истинска психоза се развихри сред благоевградските шофьори. Неясно защо, новината, че дизелът и бензинът струват над 3 лева за литър, накараха хората да започнат да пълнят не само резервоарите на автомобилите си, но и туби.

Огромни опашки се извиха в бензиностанциите в Благоевград! Хората пълнят туби с бензин

Не закъсня и реакцията на автобусните превозвачи в града, които също вдигат сериозно цените на билетчето за пътуване в градския транспорт. От понеделник, 7 март, благоевградчани и гости на града вече ще се возят в рейсовете срещу билет от 1,20 лева, а досега цената му бе 80 стотинки. Факт е, че няколко години пропускът за пътуване в областния център на Пиринско остана с тази цена, макар че във времето и дизелът, и бензинът скачаха до над 2,50 лева за литър. Сега обаче увеличението на билетчето е с цели 50%.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини