Премахват 3 стари сгради за модернизацията на ГКПП „Станке Лисичково”

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Министерският съвет реши да бъдат премахнати стари сгради и съоръжения на Граничен контролно-пропускателен пункт „Станке Лисичково“. Това ще се направи, за да се изпълни проектът за модернизацията на КПП-то. Вече е променен и статутът на постройките - от публична държавна в частна държавна собственост. Едната от тях е двуетажна, със застроена площ от 262 квадратни метра. Тя е в управление на МВР - Главна дирекция „Гранична полиция“. Другите две са едноетажни постройки. Те са с обща застроена площ от 150 квадратни метра и са в управление на Агенция „Митници“.

Предстои разширяване на ГКПП-Станке Лисичково

Планът за реконструкция на ГКПП „Станке Лисичково“ предвижда проектиране и изграждане на нови отделни трасета на пункта, които да поемат увеличен трафик на пътници и превозни средства, както и нови сгради за изпълнение на граничния и митнически контрол. Необходимите средства за премахване на постройките са осигурени в бюджета на Агенция „Митници“ и в стойността на договора за инженеринг на обект: „Цялостна реконструкция и модернизация на ГКПП „Станке Лисичково“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини