Община Струмяни в трескава подготовка за "Малешево пее и танцува"

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Международният фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" отново ще събере на една сцена в село Микрево, община Струмяни, български и чуждестранни ансамбли, танцови състави, вокални групи и хорове за народни песни, инструментални групи, индивидуални изпълнители.

Музикалното събитие ще се проведе от 21 до 23 октомври. Фестивалът е с конкурсен характер, всяка година привлича все повече и повече участници и ценители, като идеята е да съхрани, утвърди и популяризира фолклорното наследство на различни страни в Европа. 

На 21 октомври, от 19.30 часа на сцената ще се изявят български и международни фолклорни ансамбли, а гост-изпълнител ще бъде Кирил Митовски. 

На 22 октомври, от 19.30 часа е официалната церемония по откриване на фестивала и концерт-спектакъл с участието на ансамбъл “Тракия“, български и международни фолклорни ансамбли, а гост изпълнител е Боряна Карпузова. 

На 23 октомври, от 19.30 часа е официалната церемония по обявяването на лауреатите на XIII-тия Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“, Микрево, 2016. Гост-изпълнител ще бъде Стойка Германова. 

И тази година организаторите са предвидили разнообразна съпътстваща програма като изложби и разбира се дегустация на вино от региона.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини