Очаква ни слънчев ден, НИМХ свали прогнозата заради протест

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Очаква ни слънчев ден, температурите ще надвишават 15-16 градуса днес. Повече детайли за времето няма, тъй като служителите в Националния институт по метеорология и хидрология протестират.

Причината е готвена промяна в статута на метеорологичната служба и нейното финансиране. Протестът е срещу преместването на службата от Министерството на образованието към Министерството на околната среда и водите.

На интернет страницата на института в сряда беше изписано съобщението „в протестна готовност“. По-късно се появи и надписът „НИМХ протест“.

Прогнозите са спрени за обществеността от вчера, както и за медиите. Недоволството на метеоролозите е, че това преместване се прави изключително бързо, без да е съгласувано и обсъдено с тях.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини