Успех! Алберт Попов финишира девети в слалома на Олимпиадата

Алберт Попов, снимка: БФСки, архив
Алберт Попов, снимка: БФСки, архив

Алберт Попов се класира на престижното девето място в слалома на Олимпиадата в Пекин. Българският скиор направи два добри манша на трасето и завърши със секунда зад победителя Клеман Ноел от Франция, пише Gong.bg.

Представянето на Попов е най-доброто за българските ски от шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Попов завърши с общо време 1:45:15 мин. В първия манш той беше девети на само 70 стотни зад лидера Йоханес Щролц. При второто си спускане българинът нямаше скорост в горната част на трасето, където загуби около половин секунда, а към края се движеше добре, но не успя да спечели позиции.

България имаше двама представители сред Топ 20 след първия манш. Отлично спускане направи и Камен Златков. Във втория манш обаче той пропусна врата, макар че започна добре и не завърши слалома. 

Златният медал отиде в Клеман Ноел от Франция, който успя да се спусне за под 50 секунди и така измести от първото място лидера след първия манш Йоханес Щролц. Австиецът остана втори. Бронзовото отличие остана за Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини