Община Белица с наръчник за домашно компостиране

Община Белица с наръчник за домашно компостиране

Домашното компостиране е една от предпочитаните мерки, включени в програмата на Община Белица за управление на дейностите по отпадъците по отношение на биоразградимите битови отпадъци.

Компостирането при домашни условия често се счита за най-полезния от екологична гледна точка начин за справяне с битовите биоразградими отпадъци, тъй като намалява емисиите и разходите, свързани с транспортирането на компоста.

Това гарантира внимателен контрол на използваните материали и увеличава осведомеността на потребителите по проблемите на околната среда. Заоради всичко това експертите от отдел „Екология” в Община Белица изготвиха наръчник за домашно компостиране, за да улеснят местните жители, които проявяват интерс към тази дейност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини