Ученици правят възстановка на последната битка на Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

150 години от рождението на революционера Гоце Делчев ще бъдат отбелязани на 4-ти февруари, петък, с различни прояви в памет на великия българин. Най-напред ще бъдат положени цветя на паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади, церемонията започва в 10,00 часа.

Час по-късно е историческата възстановка на последната битка на войводата, която ще направят ученици от ПГ по МСС "Пейо Яворов" на площад "Гоце Делчев".

Заупокойна молитва ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в храм "Св. св. Кирил и Методий" в 11,30 часа. Точно по обяд, в 12.00 часа, ще се положат венци и цветя на паметника на Гоце Делчев в центъра на града.

Изложба “150 години години Гоце Делчев” ще бъде експонирана от 4.02 до 11.02. 2022 г. в залите на Общинския исторически музей.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини