Шестима в ареста заради смъртта на 18-годишната жена в Гърмен

Шестима в ареста заради смъртта на 18-годишната жена в Гърмен

Шестима души са в ареста заради смъртта на младата жена, прегазена снощи на пътя между селата Хвостяне и Дъбница. Самоличността й е установена. 18-годишната жертва е открита размазана на шосето снощи, малко след 20 ч. Установено е, че тя е била в автомобил с още двама мъже, нейни близки.

Изяснява се защо и как е слязла от колата край пътя, но малко след това е блъсната от друг автомобил с четирима пътници.  Била е влачена от колата над 30 метра.

Още не е ясно дали тя е скочила в движение от автомобила, както и не е ясно дали е била жива или мъртва, преди да бъде прегазена от втората кола. Георги Мадолев, говорител на Окръжна прокуратура-Благоевград, даде подробности за инцидента

Тя е живеела в ромския квартал на Хвостяне и е избягала след скандал с мъжа си. Жената е тичала по пътя, а съпругът й я гонел. Прегазена е била от БМВ, в което са пътували четирима дрогирани младежи от Хвостяне и Блатска. Те са я прегазили неумишлено, защото не са я видели в тъмното, е първоначалната версия на полицията. Сред задържаните са и двама братовчеди.

„Установени са спътниците на жертвата в автомобила, в който се е возела. Нашите данни са, че е била позната с двете лица, с които е пътувала. Също така са установени и четиримата пътници в колата, която я е прегазила. Тепърва ще се изясняват причините защо момичето е било на това място в това време, защо е била на пътното платно, където е прегазена, дали пътниците в колата, която е прегазила, са разбрали какво се е случило”, каза още Георги Мадолев.

Извършена е аутопсия, очакват се резултатите, които ще дадат яснота за механизма на причиняването на смъртта. Не се знае към момента защо жената е напуснала автомобила, в който е пътувала и в какво положение е било тялото й, когато е прегазена. Изясняват се всички възможни версии, разпитват се свидетели, извършват се огледи на автомобилит, както и на местопроизшествието. От особено значение ще е и съдебно-медицинската експертиза.

Все още не се знае категорично дали младата жена е била жива, когато е прегазена от колата, в която са пътували четиримата младежи. Няма връзка между пътуващите в двата автомобила.

Инцидентът е станал на прав участък, който предполага управляване с по-висока скорост, но с каква скорост се е движила колата, която я е прегазила, не е установено към момента. Всички детайли се уточняват, те ще дадат яснота на цялата ситуация.

Нямаме към момента информация за насилие над младата жена преди да бъде прегазена, допълни прокурор Мадолев. Окръжна прокуратура образува разследване за смърт, причинена в резултат на пътно-транспортно произшествие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини