Внимавайте с майсторите! Измамници взеха 840 лв. от жена, без да ремонтират покрива й

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Полицията залови измамници, представили се за майстори на покриви и измамили с 840 лева възрастна жена.

Вчера 76-годишна баба от село Горна Крушица, община Струмяни, се оплакала, че е заблудена и измамена от група мъже, които ремонтирали покрива на къщата в селото. По данни на подателката на сигнала лицата обещали да ремонтират покрива за 150 лева, но след като приключили, без да влагат каквито и да е строителни материали,  поискали още 840 лева, които възрастната жена предоставила.

Пострадалата жена е дала добро описание на лицата и на автомобила, с който те се придвижвали. По–късно през деня при организираните и извършени заградителни мероприятия на изход край гр. Кресна, полицейски служители спират лек автомобил „Форд Торнео“, отговарящ на описанието. В автомобила са пътували общо 6 лица на възраст от 25 до 44 години от села в областите Силистра, Хасково и Стара Загора.

Мъжете, съпричастни към извършването на деянието, са доведени и задържани със заповеди в РУ Сандански,  а сумата от 840 лв. е върната от 44-годишния водач на автомобила. В полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Прокуратурата в гр. Сандански е уведомена, а работата по случая продължава.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини