Изгорели къщи и пострадали хора при пожара в Тасос

Снимка: Медиапул
Снимка: Медиапул

Пожарите на гръцкия остров Тасос все още не са потушени. Два хеликоптера са мобилизирани от рано сутринта, за да гасят огъня, съобщава NOVA TV.

През изминалата нощ са изгорели и къщи. Властите на острова съобщиха за пострадали хора, пише Vesti.bg. Евакуирани са жители на селището Казавити. Огънят вероятно е причинен от мълнии. Четири са огнищата, а силните ветрове пречат на погасяването на пожара и го разпространяват. Пламъците са тръгнали от село Принос, чиито жители бяха евакуирани. На места огънят е достигнал на само на 200-300 метра от постройки. Пламъци бушуват и на Атон.

Огнената стихия събуди спомените от 1985 г., когато пожар унищожи голяма част от горите на острова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини