СЗО: Не пътувайте за Коледа!

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Световната здравна организация призова за отлагане на пътуванията по празниците, за да бъде опазено общественото здраве и спряно разпространението на новия вариант на ковид - Омикрон.

Шефът на СЗО заяви, че трябва да бъдат взети трудни решения и по-добре би било да се отлагат събития. Това стана след като здравни експерти обявиха Омикрон за доминиращ вариант в Съединените щати. Има доказателства, че той се разпространява много по-бързо от Делта, но засега президентът Джо Байдън не планира локдаун.

В Лондон празненствата на Нова година на „Трафалгар скуер” бяха отменени в интерес на обществената безопасност, каза кметът Садик Хан.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини