Софиянецът, който изпочупи десетки автомобила в центъра на Благоевград, остава в ареста

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и по чл. 325, ал. 1 от НК.

За времето от около 03,00 часа до около 04,40 часа на 16.12.2021 г. в гр. Благоевград били увредени 14 леки автомобила. Деянието било осъществено на улиците „Цар Иван Шишман“, „Полковник Димов“ и на обособен паркинг между блок на ул. „Крали Марко“ и корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Чрез хвърляне на камъни и павета по превозните средства били счупени страничните огледала, панорамните стъкла, части от брони и чистачка на превозните средства. Повредените движими вещи са собственост на физически и юридически лица.

Извършителят на престъплението е установен – И.О., на 23 години, от гр. София. Той е привлечен към наказателна отговорност и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

С постановление на прокурор обвиняемият И.О. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Районен съд - Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ срещу него.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини