Ансамбъл „Пирин” във вихъра си, удиви зрителите с концерт-спектакъл

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

С изключителен концерт-спектакъл творците от Ансамбъл „Пирин“ за пореден път успяха да пресъздадат по уникален начин магията на българския фолклор. Снощи, пред развълнуваната публика в зала „Пейо Яворов“, певците, музикантите и танцьорите от  емблемата на Пиринския край представиха първия си от двата последователни концерта, включени в програмата по повод Коледно-новогодишните празници на Община Благоевград.

С невероятните си изпълнения те успяха да вдигнат публиката на крака, която ги аплодираше бурно. На събитието присъства и кметът на Благоевград Илко Стоянов, който беше подготвил изненада за ансамбъла. По време на изпълнението на танц, пресъздаващ  обичая „Коледари“, той излезе на сцената и поднесе на артистите хлебна пита.

Днес от 19.00 часа в зала „П. Явров“ започва вторият концерт на Ансамбъл „Пирин“. Двете музикални прояви са под надслов „Коледата е възможна“. Автори на музиката, представена по време на двата концерта, са Валери Димчев, Стоимен Добрев и Латинка Костова. С респект и уважение към едно от най-силните имена в историята на Ансамбъл "Пирин", създателите на "Коледата е възможна" са включили и музика от дългогодишния си ръководител и композитор Кирил Стефанов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини