Президентът връчи мандата, от „Продължаваме промяната” го върнаха изпълнен

Стопкадър: NOVA tv
Стопкадър: NOVA tv

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме Промяната”. Папката получи кандидат-прпемиерът Кирил Петков.

„На вас се падна отговорността да се справите с корупцията и беззаконието; да изхвърлите задкулисието от държавата. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в Прокуратурата и правораздаването още в първите стотни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го сторите. На добър час! Желая ви успехи в изграждането на една свободна, европейска и просперираща България", обърна се държавният глава към Петков.

„За мен е чест да поема тази папка от Вас. Вие започнахте промяната на площада, преди месеци, сега е време заедно да свършим работата докрай. Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Искам да ви уверя, че ще вкараме всичките си усилия тези обещания да станат реалност", каза кандидат-премиерът.

Минути след получаването на папката с мандата Петков го върна на държавния глава вече изпълнен. И изрази надежда още в понеделник страната ни да има редовно правителство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини