Дъждовна и студена събота, по планините - сняг

Дъждовна и студена събота, по планините - сняг

Днес преди обяд на отделни места в Западна България все още ще превалява дъжд, в планинските райони - сняг, но валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Над останалата част от страната ще продължи да вали дъжд, значителни по количество в югоизточните райони, където на отделни места ще има и гръмотевици. До вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България – умерен. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите в Западна България и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 12°-13°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини