МОН: Ще има тестове за всички ученици на 6 декември

МОН: Ще има тестове за всички ученици на 6 декември

С последните доставки от снощи и днес тестове вече са осигурени за всички ученици от I до XII клас за изследването на 6 декември. Последните необходими количества се разпределят по училищата днес. Това съобщиха от Образователното министерство днес. Учениците вече ще се изследват за COVID-19 веднъж седмично, а не два пъти, както беше досега за по-малките възпитаници на учебните заведения.

Във всички общини със заболеваемост над 250 на 100 000 души учениците да бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове в първия учебен ден от съответната седмица. Преподавателите и непедагогическият персонал ще се изследват по два пъти седмично. 

Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи. 

Непълнолетните ученици ще бъдат изследвани със съгласието на техните родители, а пълнолетните ще решават това сами. В края на днешния ден ще стане ясно колко са събраните декларации за съгласие.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини