Менингит погуби 5-годишно дете след бум на болестта в детска градина в София

Снимката  илюстративна
Снимката илюстративна

Почина едно от заразените с менингит деца, потвърдиха от Столичната община. Късно снощи излезе информация за огнище на менингит в столична детска градина. 16 деца и двама възрастни са дали положителни проби.

Веднага беше организирано изследването на всички деца от останалите 10 групи в детска градина "Вълшебство". Техните братя и сестри също ще бъдат тествани. Резултатите се очакват до утре.  

5-годишното с менингит е починало миналия петък в болница в София. Това обяви в студиото на "Здравей, България" по NOVA проф. Тодор Кантарджиев. По думите му в градината няма паника.

„Тествани са децата от групата на починалото, както и от съседните – около 30 деца и 8 души персона. 11 деца имат микроба причинител на минингита. От персонала двама  души са дали положителна проба”, поясни Кантарджиев. 

И допълни, че понякога тежките инфекции се развиват много бързо, в рамките на дни и дори часове. „Знаем много малко за случая. При всяка внезапна смърт се прави разследване. Там не се месим", уточни той.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини