След 1-ви декември възстановяват извънкласните занимания

След 1-ви декември възстановяват извънкласните занимания

Разрешават отново извънкласните занимания. Създава се и възможност за допълнително индивидуални консултации, за явяване на изпити. Това става със заповед на здравния министър, която влиза в сила от 1 декември. В заповедта се променят и възможностите за допълнително и дуално обучение, съобщава NOVA tv.

Децата, които са били тествани сутринта, не трябва да се тестват отново следобед, обясни министърът. Относно наличието на тестове, Кацаров увери, че са предоставени над 1 милион. Днес ще бъдат предоставени още толкова. В рамките на десетина дни ще бъдат доставени общо 4,5 млн. тестове, които трябвало да стигнат до края на годината, увери д-р Кацаров.

„Ситуацията в страна допуска със съвсем внимателни стъпки да вкараме точки в заповедта, с които да улесним учебния процес. Променихме заповедите, за да може процесът да е най-пълноценен. Промените са обсъдени с учебните власти. Причината за това е, че има деца, които имат нужда от допълнителни уроци и консултации, има нужда от провеждане на изпити”, обясни зам.-министър Златанов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини