Мъж опита да заблуди Земеделието в Благоевград, за да вземе 200 000 лв. субсидии

Снимки: Пресцентър
Снимки: Пресцентър

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С. Р., представил неверни данни при кадидатстване за евросубсидии. Мъжът бил управител на търговско дружество „Р. 2018“, регистрирано като земеделски производител в Интегрираната система за администриране и контрол на Държавен фонд „Земеделие“.  

На 16 май 2019 г. той посетил сградата на Общинска служба „Земеделие“ в Благоевград, където подал заявление за подпомагане 2019 г. - форма за ЕТ/юридически лица. В него вписал кандидатстване по няколко схеми и мерки. Попълнил и подписал всички изискуеми декларации.

Впоследствие заявлението било редактирано по искането на обвиняемия с добавяне на допълнителни схеми и мерки към първоначално посочените. Той приложил и Таблица за използваните парцели за 2019 г. с променено съдържание. В нея фигурирали 60 земеделски парцела с местонахождение в общините Тетевен, Троян и Севлиево, с обща площ от 272,72 ха. В действителност С. Р. нямал правно основание за ползване на тези имоти. Невярно било и че ги стопанисва и поддържа в добро екологично и земеделско състояние.

С действията обвиняемият целял управляваното от него дружество да получи субсидия в общ размер на 205 011,19 лева.

В хода на делото е била изготвена техническа експертиза от вещото лице. Според заключението му регистрираното правно основание от „Р. 2018“ ЕООД, въз основа на едногодишни договори за наем, се разминава напълно географски с местоположението на заявените за подпомагане площи.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини