БСП сезира прокуратурата за нарушения в Столична община

БСП сезира прокуратурата за нарушения в Столична община

Народните представители на БСП от София - Георги Свиленски и Христо Проданов, и общинските съветници от левицата в София - Михаил Ставрев, Иван Виделов и Диана Тонова внасят сигнал в прокуратурата за драстични нарушения и злоупотреби при провеждане на обществена поръчка за над 50 млн. лв.

Поръчката е за поддържане на зелени площи, паркове и градини в Столична община за период от 5 години. Сигналите касаят допускане на участия и класиране на фирми, които не отговарят на конкурсната документация и са подали документи с невярно съдържание, което според закона води до отстраняването им и включването им в забранителен списък за 5 години.

Този тип грандиозни нарушения са практика за управлението на ГЕРБ както на национално ниво, така и на местно равнище. Примери за нарушение в тази обществена поръчка са следните нередности: участие с несъществуващата техника, бракувана, запорирана или свалена от отчет, както и техника с фалшифицирани фабрични номера.

За всички тези нарушения е уведомен кметът на град София Йорданка Фандъкова, но не са предприети никакви мерки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини