Нов общински съветник положи клетва в Благоевград

Снимки: Пресцентър
Снимки: Пресцентър

Нов общински съветник положи клетва по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград. Това е Асен Кайнакчиев от ПП „Глас народен“. Той зае мястото в Общински съвет Благоевград, на д-р Теодор Велчев, който бе назначен за управител на СБАЛО „Св. Мина“.

Новият парламентарист става член на Комисията по здравеопазване, макар че няма медицинско образование.

На днешното заседание бе одобрено предложението на кмета Илко Стоянов за теглене на нов безлихвен заем от 807 000 лв. от централния бюджет, с който ще се рефинансира стар дълг от миналата година. Новият заем трябва да бъде погасен до края на следващата година.

Във връзка със сложната пандемична обстановка в страната и борбата с коронавируса, от трибуната на местния парламент общинският съветник д-р Павлин Янкулски отправи апел към съгражданите си да се ваксинират срещу COVID-19. По думите му през последните няколко години пандемията от този вирус е преобърнала света, в който живеем. Наложило се е да се откажем от нормалния начин на живот, за да може да опазим себе си и семействата си.

"Днес ваксините срещу вируса са нашият лъч надежда - да бъдем заедно, живи и здрави! Само чрез ваксините имаме шанс отново да живеем нормално без страх", заяви Янкулски.

Общинските съветници дадоха съгласието си и по двете предложения на Кмета на община Благоевград, касаещи създаване на Общинско предприятие „Чистота Благоевград“ и Общинско предприятие „Озеленяване Благоевград“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини