Вдигнаха бетонов мост над Златолистки поток по пътя към храма на Преподобна Стойна

Снимки: Красимир Кисов
Снимки: Красимир Кисов

Ремонтът на пътя между санданските села Катунци и Златолист продължава с пълна сила. Една от най-важните задачи бе построяването на нов мост над Златолистки поток. Съоръжението вече е напълно готово. Здрави бетонови тръби ще осигуряват безпрепятственото преминаване на автомобили по шосето към църквата „Свети Георги”, където е живяла Преподобна Стойна.

„Мостът е напълно готов, в момента настилката върху него се подготвя за асфалтиране. Все още обаче не може да се преминава през съоръжението, тъй като текат довършителни дейности и има машини в района. Затова до храма на Преподобна Стойна се стига по обходния път”, заяви кметът на село Катунци – Красимир Кисов.

Почти готова за асфалтиране е и 500-метровата улица в Катунци. Край нея вече са направени новите тротоари. В близките дни ще започне и поставянето на първия плат асфалт.

Преди повече от година правителството одобри отпускането на 4 045 000 лв. за реконструкция на общинския път, който е с дължина от 6860 метра.

Църквата в Златолист е притегателно не само за местните хора, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

С реализацията на важния инфраструктурен проект ще се улесни достъпът до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в региона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини