Изтече списък с бъдещия проектокабинет, ПП, БСП, ИТН и ДБ отричат да са обсъждани имена на министри

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

От партия "Продължаваме промяната" определиха като спекулации публикувания в няколко медии списък на проектоправителство. В него за премиер е посочен Кирил Петков, за министър на финансите - Асен Василев, на правосъдието - Христо Иванов, а на вътрешните работи - Бойко Рашков.

Пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната", чието име фигурира в списъка като бъдещ министър на външните работи, беше категоричен, че в партията му не са правили подобни списъци и че разговори за имена на министри все още не са водени.

Георги Гьоков от БСП отрече да му е предлаган поста на министър на труда и социалната политика.

От своя страна Любомир Каримански от "Има такъв народ" заяви, че не е получавал предложение за министър на икономиката.

Бойко Рашков също отрече да му е предлаган пост в правителство на "Продължаваме промяната". "Малко ме изненадват информациите, които чета в медиите", увери вътрешният министър.

По-късно от Продължаваме Промяната изпратиха и официална позиция:

"Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали. Това ще стане едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики. Напомняме, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри".

Източници от Демократична България също категорично отрекоха да е ставало дума за конкретни имена, камо ли Христо Иванов и Борислав Сандов да са канени или изобщо питни за министри.

 

Ето и изтеклия в някои медии списък на проектокабинет: 

Даниел Лорер (ПП) – министър на външните работи

Бойко Рашков (БСП) – министър на вътрешните работи

Георги Гьоков (БСП) – социален министър

Асен Василев (ПП) – министър на финансите

Николай Събев (ПП) – министър на транспорта

Николай Денков (ПП) – министър на образованието

Христо Иванов (ДБ)- министър на правосъдието

Пламен Абровски (ИТН) – министър на земеделието

Георги Михайлов (БСП) – министър на здравеопазването

Деница Симеонова (ПП) – министър на иновациите

Любомир Каримански (ИТН) – министър на икономиката

Борислав Сандов (ДБ) – министър на околната среда

Радослав Рибарски (ПП) – министър на енергетиката

Все още не са били утвърдени министрите, които ще поемат Министерството на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата и не се знае дали въобще ще има Министерство на туризма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини