„Пирин” не се огъна и спечели точка при гостуването на „Берое”

Снимка: ФК
Снимка: ФК "Пирин"

Отборът на „Пирин” отново не успя да постигне първата си победа при гостуване, но не допусна и десета загуба в първенството. „Орлетата” демонстрираха характер и с много себераздаване завършиха 1:1 срещу „Берое” в Стара Загора, който е на шесто място в класирането и рядко бърка в домакинските си мачове.  

Благоевградчани започнаха мача предпазливо и с променена схема на игра – с трима централни защитници пред вратаря Хенгелман. В центъра на отбраната бе капитанът Николай Бодуров, а като опорен халф започна опитният Светослав Дяков, който се завърна в състава след контузия. Тази тактика на старши треньора на „Пирин” сработи през първото полувреме. Тогава старозагорци успяха да стигат само до едно чисто голово положение , макар че владееха повече топката и контролираха развоя на двубоя.То дойде в 40-ата минута, когато централният нападател Мартин Кабуров бе изведен зад защитата на гостите, напредна, финтира стража Хенгелман и насочи топката към опразнената врата. Капитанът Бодуров обаче не бе казал думата си и със самоотвержен шпагат успя да избие пред голлинията коженото кълбо в ъглов удар.

Второто полувреме също започна с по-активна игра на домакините, които излязоха напред в резултата в 55-ата минута. Едно наглед безобидно центриране на Александър Цветков не бе разчетено добре от вратаря Хенгелман, който увисна, а за Тунгара остана по-лесното. Играчът на „Берое” насочи топката в опразнената врата за 1:0.

Само две минути по-късно „Пирин” изпусна най-доброто си положение в мача до момента. Кълбото бе върнато от аутлинията към Преслав Йорданов, който от 4-5 метра стреля с глава, но право в ръцете на стража Ганев.

Наставникът на гостите Уорън Фийни рискува с офанзивна смяна, за да промени събитията на терена. Той замени в 67-ата минута Попев с нападателя Станислав Костов в търсене поне на равенството. До чиста ситуация обаче стигнаха отново домакините, когато Лебон бе изведен сам срещу Хенгелман в 74-ата минута, но стреля крайно неточно. 3 минути по-късно „Пирин” отговори с неточен удар с глава на Костов в наказателното поле на старозагорци. В игра за „орлетата” влезе и Карачанаков, който раздвижи играта. „Пирин” погледна по-смело напред и логичното се случи в 83-ата минута. При меле в наказателното поле на „Берое” и два блокирани удара топката все пак стигна до Манолев, който с красив удар от въздуха стреля неспасяемо – коженото кълбо се удари в лявата греда на вратаря Ганев и влетя в мрежата за 1:1. До края на мача липсваха чисти положения за гол и първият двубой от 15-ия кръг на Първа лига завърши при този резултат.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини