Ето за кои групи има риск да прекарат тежко COVID-19

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Кои групи са изложени на повишен риск от тежко боледуване от COVID-19? Информация по този въпрос публикува МЗ на официалната си фейсбук страница.

Всички са изложени на риск от заразяване с COVID-19, като при някои групи от населението има по-голям риск от развиване на тежко заболяване:
 
➡  Хора на 60 и повече години;

➡  Хора със съпътстващи здравословни проблеми, например затлъстяване, хипертония, диабет, сърдечносъдови заболявания, хронични респираторни заболявания или отслабена имунна система.
 
„Какви са усложненията от COVID-19?“, „Как се разпространява COVID-19?“, „Кой е изложен на риск?“, „Как може да се предотврати COVID-19?“ и още полезна информация можете да намерите на Европейския портал за ваксиниране: https://www.vaccination-info.eu/bg/covid-19/informaciya-za-koronavirus-covid-19

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини