"Продължаваме промяната" печели вота в община Благоевград, Стефан Апостолов пак е лидер по преференции

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Победа за новия политически играч „Продължаваме промяната” на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев се очертава и в Пиринския край. Сигурно е, че тази формация печели вота в община Благоевград. При проверени резултати от 150 секции, повечето от областния център на Пиринско /общо в Пиринския край са 572/, в цялата област новата политическа формация получава 29,80%. На второ място е ГЕРБ с 24,48, на трето място е ИТН 11.71%, следва „БСП за България” с 9,28%, а на пето място е ДПС с 4,88%. Разбира се, че това подреждане не е окончателно, тъй като са обработени по-малко от 1/3 от протоколите на секционните избирателни комисии в региона.

Сигурно е, че депутатът от листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС” – Стефан Апостолов, който на трети поредни избори е на последното 22-ро място, печели най-много преференции в Благоевградска област – около 6000. Това му гарантира място и в следващия 47-ми парламент.

До момента в битката за президент очаквано и в Пиринско води двойката Румен Радев-Илияна Йотова с 53,45%, след това е двойката Анастас Герджиков-Невяна Матеева с 28,53%, трети е Лозан Панов с 3,44%.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини