Отпуснаха 1 400 000 лева за изграждане на южния околовръстен път на Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Със свое постановление правителството отпусна 1 400 000 лв. за изграждане на южния околовръстен път на град Гоце Делчев през местността Текето. Проектът е един от най-важните за района и общинското ръководство от години търси начини за осигуряване на финансиране за неговото изграждане.

Отсечката е с дължина 1131 метра и ще свързва индустриалната зона на гр. Гоце Делчев с републиканската пътна мрежа, като по този начин ще се облекчи трафика в централната градска част.

Изграждането на южния околовръстен път ще реши няколко много важни проблема за Гоце Делчев. Ще се отклони движението на тежкотоварни автомобили и автобуси от централната част на града. Ще се осъществи по-бърз и пряк достъп до индустриалната зона. Ще се осигури по-голяма безопасност на движението и ще се намали количеството на вредните газове и запрашеността в града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини