Шест кметства в община Благоевград избират свой управник в неделя

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Жителите на шест кметства, в които ще се проведе анкета за кметски наместници, ще имат възможността да участват в избора тази неделя.

Допитването до хората се реализира по идея на кмета на Благоевград Илко Стоянов, а целта e те да изразят своята воля кой да управлява населените места, където кметските наместници иначе се назначават по служебен път.

Анкетното проучване е отделно и различно от изборите за президент и вицепрезидент и НС, но ще се проведе в същия ден, с цел максимално улеснение на хората.

То ще бъде организирано в помещения, различни от определените избирателни комисии, но в близост до тях. Вече се проведе кампания за номиниране на претенденти за кметски наместник в малките населени места. За общо шест кметства е регистриран повече от един кандидат.

Анкетно проучване ще се проведе в:

с. Бучино и Лисия

с. Делвино

с. Дренково

с. Обел и Клисура

с. Горно Хърсово

с. Мощанец.

Попълнените анкети ще бъдат преброени от специално сформирана комисия, в която ще могат да участват самите кандидати или упълномощен техен представител.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини