Проф. Георги Михайлов: БСП е най-стабилната политическа сила с най-ясна програма

Проф. Георги Михайлов: БСП е най-стабилната политическа сила с най-ясна програма

„Този последен шестмесечен период без наличието на стабилен парламент и редовно управление, се отрази много неблагоприятно на България във всички сфери“, това каза в интервю за радио Благоевград проф. Георги Михайлов – водач на листата на „БСП за България“ в Благоевградска област. По думите му, последствията за страната ни са още по-тежки поради пандемичната криза и серията от турбулентности в света – в сферата на енергийните мощности, в областта на икономиката, в областта на образованието. „Всичко това в България, на фона на липсващо управление, още повече влошава пейзажа на българския социален, икономически и политически живот“, категоричен бе проф. Михайлов. Той обясни, че първият приоритет на „БСП за България“ е да се състави редовно управление и да заработи стабилен парламент. „БСП е готова да води разговори във всички посоки за подкрепа и за сравняване на програмите, за да се намери интерференцията, която отговаря на интересите на България в този труден момент за целия свят“, категоричен бе водачът на листата на социалистите в 1 МИР.

В Благоевградска област има много неща, които са приоритет на региона и БСП ще се съобрази с тях. На първо място това е идващият зимен сезон с всичките негови особености – отоплението и кризата на дърва за огрев. Затова бе отправен и призив на председателя на нашата партия - да бъде преустановен експорта на дървен материал за огрев, за да могат да бъдат задоволени нуждите на българското население, коментира проф. Георги Михайлов. На второ място той посочи туристическия сезон в Банско и другите курорти. Не трябва да се допуска затваряне на туризма, защото това ще обезвери хората, които работят в този бранш. „Аз го усетих при срещите си с тях още през пролетта, когато ме питаха дали има смисъл да се занимават с туризъм, когато нищо не се знае и нищо не е стабилно в този сектор“, допълни още проф. Михаалов. На трето място трябва да се помисли много сериозно за пътната инфраструктура в областта – освен големия коридор „Струма“ има още много неща, които трябва да се направят.

Друг сериозен проблем е, че в Благоевградска област има два големи университета, но броят на студентите в тях е намалял почти наполовина. Закрити са и много професионални училища в областта, които са обучавали ученици в стратегически специалности на българската промишленост, каквато е дърводобива.

Водачът на листата на социалистите в Благоевградска област начерта и част от останалите приоритети в програмата на БСП, а именно за намаляване на ДДС на енергийните източници и на храните от малката потребителска кошница, за намаляване на ДДС върху лекарствата. В областта на семейната защита и на защитата на възрастните хора, БСП има своите конкретни мерки, които са представени и в програмата за управление, уточни проф. Михайлов. „Много въпроси има за решаване, има и мерки за тяхното решаване, които са свързани с идеите на самите хора от областта - те много добре разбират проблемите“, каза още водачът на листата на БСП в Благоевград и допълни, че именно заради това основният стратегически приоритет на левицата е регионализацията на икономиката и управлението.

БСП е най-стабилната политическа сила с най-ясна представа в момента как да преведе нацията през този сложен исторически момент. Затова проф. Георги Михайлов призова всички да гласуват с номер 33 в бюлетината.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини