Дават по 300 лева за отопление на хора от уязвими групи в Пиринско

Дават по 300 лева за отопление на хора от уязвими групи в Пиринско

Дирекция „Социално подпомагане“-Благоевград стартира кампания за предоставяне на еднократната финансова подкрепа за отопление на хора и семейства от уязвими групи. Парите са за преодоляване на последиците от увеличаване на цените на горивата и извънредната епидемична обстановка. Размерът на помощта е 300 лева. Право да я получат имат хората и семействата, които са получили отказ за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон, поради установен средномесечен доход за последните 6 месеца, по-висок със сума, по-малка или равна на 30 лева от диференцирания доход за отопление или заради неизпълнение на изискването за 6-месечна задължителна регистрация като безработни към 1 ноември.

Финансова подкрепа могат да получат и хората, които отговарят на критериите, но не са подали своите документи в определения срок - 31 октомври 2021 г. За целта кандидатите следва да подадат заявление-декларация в дирекция “Социално подпомагане“ по настоящ адрес най-късно до 23 ноември, в което да декларират дохода си за 6 последователни месеца (в периода 1 април до 30 септември 2021 година). Изплащането на помощта през м. декември ще бъде еднократно.

Лицата, които по обективни причини не могат да получат лично помощта в съответния пощенски клон, е необходимо да упълномощят друго лице, като за целта при изплащане се предоставя нотариално заверено пълномощно.

Образец на заявлението може да бъде намерен на: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/ednokratna-finansova-podkrepa-za-otoplenie Поради усложнената епидемична обстановка, документите  могат да бъдат подавани и през алтернативни канали (поща, електронен път).

Повече информация може да бъде получена на тел.:

073/ 88 17 66; 073/ 88 5442; 073/ 832081; 073/881182 за община Благоевград;

07433/ 22 35 за община Кресна;

0748/72011 за община Симитли.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини