Кандидат-депутатът от БСП д-р Владимир Пандев: Искаме България да бъде икономически силна и процъфтяваща държава

Кандидат-депутатът от БСП д-р Владимир Пандев: Искаме България да бъде икономически силна и процъфтяваща държава

„Моята партия, която на предстоящите избори ще се яви с номер 33 в интегралната бюлетина, още през 2019 година създаде база от документи „Визия за България“, където са разгледани въпросите за развитието на Родината ни от целия социално-икономически и демографски аспект“. Това каза в интервю за радио Благоевград д-р Владимир Пандев, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ в Първи МИР. Според него, за съжаление, днес сме свидетели на една разкапваща се здравна система, от която никой не е доволен – нито пациентите, нито медиците.

„Цените на клинични пътеки не са сменяни от 10 години, цените на лекарства и консумативи скочиха двойно и тройно. От друга страна цената на лекарския труд продължава да бъде неостойностена“, коментира още д-р Пандев. Според него, в центъра на здравната системва трябва да бъдат поставени два изключително важни субекта – пациентът и медицинските служители. Може да има перфектни болници с прекрасна апаратура, но без лекари, медицински сестри - персонал, който да е мотивиран да работи в тях, няма как да се случат нещата, категоричен е още д-р Владимир Пандев. Според него е изключително важно да е ясно, че здравето не е стока, а неотменимо човешко право. Затова здравеопазването трябва да бъде обект на изключителен контрол от страна на държавата.

„Видя се, че в тези пандемични времена, когато ни удари коронавирусът, стожер в здравеопазването, както в икономиката и социалните дейности, си остава държавата. Тя трябва да е силна и да контролира тези процеси“, категоричен е кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“. Следващият приоритет, според него, е здравната система да гарантира физическа и ценова достъпност до медицински услуги. Като пример той посочи, че всеки един от нас е свидетел, че независимо от своята лоялност към държавата – работа и платени здравни осигуровки, в болницата или по време на преглед се налага да се плаща допълнително. По думите на д-р Владимир Пандев това е неправилно и не бива да се допуска. „Здравният модел се базира на трите основни принципа, които са много важни за нас, социалистите – справедливост, солидарност и достъпност до медицинската помощ“, каза още той и допълни, че в селата също трябва да има качествена медицинска помощ – такава, каквато получават хората в града.

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ д-р Владимир Пандев бе категоричен, че каквито и мерки да се предложат от партията, те трябва да бъдат облечени в решения, а решения се взимат в Общинския съвет и в Народното събрание. „Аз най-отговорно заявявам, че този Общински съвет в Благоевград взима неправилни решения, които са в ущърб на обществото“, посочи още д-р Владимир Пандев и даде като пример орязването на средства за подобряване снабдяването с питейна вода в селата, продаването на земи на изключително занижени цени на определени хора и други, които са пагубни за обществото. Кандидатът за народен представител бе категоричен, че в момента най-големият проблем в Благоевград е безработицата. Хората отиват да работят на други места – най-често в София и чужбина. Д-р Владимир Пандев обясни също, че освен „Визия за България“ БСП има изготвена и „Визия за Благоевград“, която предвижда разкриване на работни места, построяване на ново училище, което е крайно наложително, подкрепа за културата и други.

„През годините БСП като партия винаги е показвала, че държи преди всичко на хората, на обществото. Нямаме личностни и користни намерения, а напротив – искаме България да бъде развита икономически, силна и процъфтяваща държава. Това сме го показвали през годините, можем да го направим и сега“, категоричен бе д-р Пандев. Той е убеден, че България може да бъде по-добра страна със закони, които носят справедливост и именно затова БСП трябва да бъде на власт. Коалиция от партии „БСП за България“ е с номер 33 в интегралната бюлетина.   

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини