13-годишни девойки блестят за футболния отбор на „Пирин Лейдис”

Снимка: ФК
Снимка: ФК "Пирин"

Футболните таланти в Пиринския край вече са и сред нежния пол. Доказват го 12-13 годишни състезателки от отбора на „Пирин Лейдис”, които играят с все по-голямо самочувствие и впечатляват футболните специалисти. Тимът на благоевградчанки завърши 2:2 при визитата си на „Локомотив”-Пловдив в мач от поредния кръг на женското първенство. Първите си два гола в официален мач отбеляза 13-годишната Румяна Дамбалова, а дебют направи 12-годишната Йоана Георгиева!

„Пирин Лейдис” поведе в резултата още във втората минута на мача, след като 13-годишната нападателка Катерина-Мария Равначка, футболна гордост на родното си село Крупник, направи самостоятелен пробив по фланга и асистира на своята съотборничка. Второто попадение за „зеления” отбор беше реализирано след отлична атака през центъра и асистенция на Ивана Христова.

Младите състезателки, ако продължат да се раздават в тренировките и да надграждат, ги чака добро бъдеще в женския футбол. Те ще са и в основата на отбора на „Пирин Лейдис” в следващите няколко години.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини