Само литургия за храмовия празник на църквата в Крупник

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Заради усложнената епидемиологична обстановка храмовият празник на църквата „Св. Архангел Михаил“ в село Крупник ще бъде отбелязан само с литургия, която ще се състои в понеделник – 8 ноември.

Курбан няма да се организира, затова който иска може да си направи такъв, но само в домашна среда. Храмовият празник на църквата в село Крупник е вторият по големина празник за малкото населено място след Младежкия събор.

Тази година църквата „Св. Архангел Михаил“ в Крупник навършва 89 години от поставянето на основния камък, с който започва градежът ѝ. Църквата е осветена през 1935 година от покойния митрополит дядо Борис. Постепенно храмът се доизгражда. 

Стенописите са започнати през 1971 година и са завършени през 1974 година, като художник е Панталей Сеферов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини