Кандидат-депутатът от Благоевград Крум Палапуов: БСП ще иска отговори за качеството на строителството у нас

Кандидат-депутатът от Благоевград Крум Палапуов: БСП ще иска отговори за качеството на строителството у нас

БСП като водещ партньор в следващото управление ще изиска отговор на въпросите, свързани с качеството на строителството у нас. Това заяви Крум Палапуов, кандидат за народен представител от БСП за България в областта. По професия той е строителен инженер и е убеден в необходимостта от подобна проверка. Той даде пример със санирането на стотици панелни блокове в Благоевград .

„Този строителен процес неправилно се нарича саниране, тъй като това, което се изпълни като дейности по тези панелни блокове, аз не го приемам за саниране. Правилната дума за мен е опаковане“, каза Крум Палапуов и обясни, че има нещо много важно по този въпрос, което гражданите на Благоевград трябва да знаят. „Това е национална програма и е финансирана изцяло от държавния бюджет, от нашите данъци. Това са изцяло народни пари. Това са същите пари, които са необходими за повишаване на заплатите и пенсиите. Европа за тази програма не е дала нито едно евро и това е защото ЕС не дава пари без да може да контролира за какво са изхарчени и какво качество е постигнато“, обясни кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“. Точно това, според него е големият въпрос – въпроса за качеството. По думите му, за да бъде приложена програмата за панелните блокове, те най-напред трябва да бъдат обследвани против земетръс, да се провери конструкцията и състоянието на бетона чрез специални методи. Крум Палапуов обаче се съмнява, че такова нещо е извършено. „Гражданите на Благоевград виждали ли са по време на ремонтните дейности да се прави друго, освен да се опакова със стиропор, да се боядисва и да се освежават общите части на блоковете?  Важно е да се отбележи също, че цената на това опаковане, което всички ние заплатихме, примерно за един двустаен апартамент, варира между 12 000 и 14 000 лв.“, заяви още Крум Палапуов. Според него, когато е извършвано санирането, за тези пари е можело да са направи основен вътрешен и външен ремонт на жилище, та дори и да се подмени  обзавеждането. „В следващото управление, БСП като водещ партньор ще изиска отговори на всички тези въпроси и докаже ли се виновност, виновните ще си поемат отговорността“, категоричен бе Крум Палапуов.

Той коментира също и строителството на автомагистрала „Струма“ – важен инфраструктурен проект не само за региона, но и за цялата страна. „Като строителен инженер подкрепям инвестициите във всякаква публична инфраструктура, но отново опираме до големия въпрос за качеството“, заяви кандидатът за народен представител от листата на БСП в областта. Като пример той посочи, че всеки, който е пътувал по автомагистрала „Струма“ е виждал ремонтите на новопостроените отсечки, което показва колко некачествено е било строителството за сметка на високата цена платена от всички български граждани.

„Подкрепете БСП за България на 14 ноември с номер 33 в бюлетината и лична преференция 112. Уверявам ви, че ще продължим да строим инфраструктура, която обаче ще бъде с необходимото качество“, категоричен бе Крум Палапуов.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини