Поляк с условна присъда за опит за контрабанда на много цигари през ГКПП-Кулата

Поляк с условна присъда за опит за контрабанда на много цигари през ГКПП-Кулата

Прокуратурата в Петрич приключи наказателно производство срещу полския гражданин Д.М., обвинен за извършено от него престъпление – опит за нелегален внос на цигари в страната.

На 26.10.2021 г. подсъдимият управлявал товарна композиция, състояща се от влекач и хладилно полуремарке. При влизане в България от Гърция, на входящо трасе в района на ГКПП – Кулата, митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ - Митница София селектирали превозното средство с полска регистрация по метода анализ на риска за рентгенова проверка. Водачът му – Д.М., заявил, че пътува за Чехия, като превозваният по документи товар бил палети с каменни плочи.

При последваща физическа проверка митническите инспектори открили в пода на полуремаркето специално обособена кухина. В нея било установено голямо количество цигари без български акцизен бандерол - 35 494 кутии с търговска марка “Karelia”. Общата стойност на стоката възлиза на 184 568,80 лева.

Между прокуратурата и защитата на подсъдимия е било сключено споразумение, което съдът одобрил. С определение на съда на Д.М. е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода” с 5-годишен изпитателен срок. Предметът на престъплението, който е в големи размери, е отнет в полза на държавата. Това е най-голямото количество контрабандни цигари, задържани в района на ГКПП Кулата от 2019 година насам.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини