Как да изберем подходящи плочки за кухнята?

Плочки за кухня
Плочки за кухня

Няма нищо по-важно от това да намираме комфорт и естетика у дома… Да имаме десетки причини да се усмихнем на обстановката вкъщи и да се чувстваме горди от постигнатите резултати. Освен мебели и съвременна техника е нужно да изберем и красиви плочки за кухнята, където прекарваме по-голяма част от времето си вкъщи. Има различни видове, което прави избора им доста сложен на моменти – стенни, подови, декоративни, фаянсови, гранитогрес и др. Налични са и във всякакви размери, така че всеки един от нас да може да открие подходящото за своето жилище решение. 

Какви видове плочки за кухня има

Има безкрайно много идеи за това как бихме могли да организираме кухнята, така че да се чувстваме винаги удобно в нея. Наличните плочки в това помещение са също водещ фактор за задоволителните крайни резултати, които всъщност могат да бъдат много повече от това, разказват от онлайн магазин Gaudi DS.

Важно е да заложим не само на актуални цветове, но и да подберем правилния вид облицовка, така че тя да ни допадне и по отношение на експлоатационните си качества. Основните варианти в случая са следните: 

  • Теракотна облицовка – издръжлива е на влага и атмосферни влияния, дълготрайна е, поддържа се много лесно и може да се открие във всевъзможни дизайни. Подходяща е за монтаж на пода и стената, а изключителната ѝ здравина я класира като едно от най-предпочитаните на пазара решения; 
  • Гранитогрес – отличава се със своите уникални експлоатационни и естетически свойства, има минимална водопропускливост и не се поддава на надраскване и напукване. Гранитогресът е често използван материал и за външни зони, като открити балкони или дворни пространства. Отново намира приложение и в стаи като кухнята; 
  • Плочки за кухненски гръб. Тази част от обзавеждането на стаята за готвене е от фундаментално значение за цялостната обстановка. Именно затова е препоръчително да се спрем на облицовка с интересни шарки, които правят впечатление. Този вид материал се характеризира с висока термоустойчивост и издръжливост дори и при механични наранявания.

Искате да имате кухня, в която всекидневно ще намирате красота и удобства? Можете да го постигнете с правилно избраните плочки, на чиито размери и цветове ще обърнете специално внимание. 

Актуални ли са решенията тип “мозайка” 

Все повече хора залагат на мозаечните плочки за кухня, които са отличен начин за внасяне на декоративен елемент към интериора. Разнообразието от шарки и цветови комбинации е голямо, което е добра възможност да експериментирате и да осъществите всички свои творчески идеи.

Още новини