Преизбраха Боби Михайлов за президент на БФС, 11 гласа не достигнаха на Бербатов

Стоп кадър
Стоп кадър

Борислав Михайлов беше преизбран начело на БФС, след като получи 241 гласа на Извънредния конгрес на БФС. Димитър Бербатов получи 230 гласа и разликата беше само 11. 

Общо 480 делегати гласуваха, от които действителните бюлетини са 479, а една е невалидна.

Христо Порточанов събра осем гласа. 

Заседанието започна със скандал заради искането да има независими наблюдатели на процеа по броенето на бюлетините. В крайна сметка предложението бе прието.

В полза на Борислав Михайлов са гласували 241 делегата, докато Бербатов е получил подкрепата на 230 клуба. 8 гласа са отишли в полза на Христо Порточанов, докато за останалите кандидати не са регистрирани гласове. Извънреден конгрес на Българския футболен съюз днес ще определи новия президент на централата. Голямата битка за шефското място очаквано бе между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. От останалите четирима кандидати трима си дадоха отвод - Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Точно 508 клуба от професионалния и от аматьорския футбол у нас дадоха своите гласове, с които определиха победителя.

От тези делегати зависеше бъдещето на най-популярния спорт в страната. На практика изборът пред тях бе между статуквото в лицето на Борислав Михайлов и промяната в лицето на Димитър Бербатов. Е, те направиха своя избор, който по всичко личи няма да даде нови хоризонти и да вдигне нивото на футбола ни. Все пак времето ще покаже.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини