Оборудваха с нови печки и миялна машина Домашния социален патронаж в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Община Разлог осигури доставката и монтирането на кухненско оборудване на стойност 35 800 лв. с ДДС по проект „Закупуване на кухненско оборудване за нуждите на общинско предприятие „Домашен социален патронаж” гр. Разлог”.

Средствата са предоставени от Фонд „Социална закрила“. Така ОП „Домашен социален патронаж“ в Разлог се сдоби с две печки с 4 газови горелки и електрическа фурна, изработени от неръждаема стомана; една печка - електрическа със 6 квадратни плочи, един електрически хокер, миялна машина за тави и картофобелачка.

Домашният социален патронаж предлага социална услуга, свързана с потребностите на хора от общината. Основната цел на проекта е подобряване на материалната база и повишаване качеството на тази услуга. Ще се прави икономия на енергия, ще има по-добра рентабилност и ефективност при приготвянето на храната, ще се намали нейната себестойност. Ще се даде възможност за увеличаване броя на ползвателите на услугата, като се увеличи производителността на персонала, ще се осигурят по-добри и безопасни условия на труд за работещите.

В ОП „Домашен социален патронаж“ в Разлог се обслужват 483 потребители от града и близките населени места. Това са възрастни хора и лица с увреждания. На ползвателите на услугите се предлага топъл обяд, административни и здравни услуги, битови услуги със средства на лицето – закупуване на хранителни продукти, хигиенни материали и вещи от първа необходимост, заплащане на топлинна енергия, електроенергия, телефон, вода, данъци и др.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини