100% доминация на Делта варианта на ковид у нас

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Сто процента доминира "Делта" вариантът на COVID-19, съобщиха днес от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирайки данни от Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/.

От 457 анализирани клинични проби при всички е бил установен "Делта" вариант на вируса, известен като Инийски вариант. Световната здравна организация причислява този вариант към вариантите с повишено значение за общественото здраве.

Клиничните проби са били взети от пациенти с COVID-19 в периода 23 август - 9 септември. Пробите са били изпратени от 50 различни лечебни заведения, от 26 области в страната.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини