Ремонтират обходния път край град Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

По споразумение на Община Банско с Агенция пътна инфраструктура започна рехабилитацията на обходно трасе на Републикански път II-19. Тази част от шосето попада в регулацията на града от кръстовището на републиканския път с ул.”Явор” в местнотта Забиница, преминава в ул.”Найден Геров” и отново се включва в републиканската пътна мрежа в местността Черешата.

Това ще реши въпроса с пълната рехабилитация на околовръстния път на Банско, ще се облекчи трафика за автомобилите, които пътуват към ски зоната и планината и голяма част от хотелите и апартаментните комплекси в южната част на града.

Дейностите по рехабилитирането стартират от кръстовището на ул.”Найден Геров” и ул.”Солун” в западна посока. Работата през настоящата година ще се извършва до началото на активния зимен туристически сезон. Предвижда се полагане на изцяло нова асфалтова настилка и подмяна на компрометираните части от тротоарите и бордюрите.

Възстановяването на общинския пътен участък е един от приоритетите за града, защото ще осигури по-лесен достъп на туристите до курортната зона на Банско, Национален Парк „Пирин” и ски зоната в планината и ще повиши безопасността на движението .

Само преди година беше изградена и пусната в експлоатация голяма част от ул.”Найден Геров” – от кръстовщето с ул.”Солун” до м.Черешата, която е част от обходното трасе.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини