Безплатна патронажна грижа за новородените

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Провеждане на допълнителни здравни дейности при новородени до 14 дни след изписване от родилното отделение в дома на детето ще се покрива от НЗОК. Това става възможно с промени в Наредба № 9 от 2019 г. за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса, които предстои да бъдат обнародвани, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

За да се осигури по-добро опазване и подобряване на детското здраве в най-ранна възраст, се осигуряват допълнителни здравно-информационни и здравно-промотивни дейности в първите дни след изписване на детето от родилното отделение. Въвежда се пакет за здравни грижи в дома на новороденото до 14 дни след изписването му от лечебното заведение. По този начин ще се подобри здравната информираност на родителите и другите лица, полагащи грижи за детето. Дейностите ще се изпълняват самостоятелно или по назначение на лекар от медицински сестри, акушерки или лекарски асистенти в амбулаторията за първична медицинска помощ, в която работи общопрактикуващият лекар на детето.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини