Уникална църква събра стотици миряни в Добринище

Уникална църква събра стотици миряни в Добринище

Стотици миряни от страната и чужбина посетиха вековната църква „Успение Пресвета Богородица” в град Добринище за нейния храмов празник. Десетки казаи с курбан бяха приготвени от майсторите готвачи, а животните бяха дарени от местни хора и туристи. До обяд днес в светата обител минаха стотици миряни, които запалиха свещи и се помолиха за здраве и благоденствие. Свещеник води тържествената служба. 4-вековната църква „Успение Пресвета Богородица” в град Добринище бе осветена на 23 юли тази година и това бе първи неин храмов празник. Тя вече привлича туристи от курортите Банско и Разлог, които искат да видят построената в далечната 1684 година църква. Тя е една от трите най-стари в региона. „За нас днешният ден е двоен празник, тъй като го спасихме от забрава и разруха”, споделиха местнит хора.

Храмът за всички в Добринище е особено ценен. Затова те не жалили средства и сили, за да го ремонтират. Насам идват много туристи от страната и чужбина, за да зърнат и да усетят духа на тази уникална църква.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини