Занаятите намериха своя красив дом в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

С водосвет в град Банско бе открита Къща на занаятите, където ще се изпълнява програма на Организацията на надомните работници в Източна Европа и Централна Азия.

След успеха на Международната седмица на ръчното и традиционно изкуство, организирана през лятото в курорта, представителят на HNEECA за България Виолета Златева реализира нов проект, с който се насърчават усилията за съхраняване на световното и българското културно наследство.

В програмата на HNEECA - Център „Градина на знанието”, ще бъдат включени талантливи деца и възрастни от Банско, които имат интерес към приложните изкуства и българските занаяти.

Отделено е и специално внимание на жителите в Защитените жилища, които ще бъдат обучавани според възможностите им и наемани за изработване на ръчни изделия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини