Все повече банскалии събират разделно отпадъците

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

В продължение на два месеца в община Банско се провежда кампания за събиране и рециклиране на отпадъци от стъкло. Тя ще продължи до средата на месец ноември 2021 г.

Кампанията набира скорост и все повече жители на общината участват в разделното събиране на опаковки от стъкло - буркани и бутилки, без капачки и чисти от замърсявания.

Контейнери, тип „Иглу“, са поставени на ключови точки в Банско:

- до стълбите за кооперативния пазар

- на кръстовището на ул.”Гоце Делчев” и „Христо Ботев” /близо до чешмата на набор 1968/

- на ул.” Октомври” /близо до пенсионерския клуб/.

В град Добринище те са в стопанския двор. По-големите количества стъкло се събират в Общински гараж на ул.”Дунав” 22 в Банско

В настоящата кампания не се събират стъклопакети, дограми, стъкла от автомобили, огледала, стъклена посуда и др., които изискват различна технология на преработка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини