Гимназисти и техни ментори пишат проекти по програма на АУБ и Able Mentor

Снимката е илюстративна, фото: АУБ
Снимката е илюстративна, фото: АУБ

Ученици от 10-и или 11-и клас вече могат да се записват за програмата на ABLE Mentor Благоевград и Американския университет в България. Срокът за кандидатстване в Сезон 7 на Able Mentor Благоевград е 28 септември 2021 год. Партньорството между АУБ и Асоциацията на българските лидери и предприемачи стартира в началото на 2016 г, като до момента над 60 екипа успешно реализираха своите проекти.

Програмата е безплатна и се провежда веднъж годишно в периода октомври – януари. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците. Допълнително менторите и учениците имат възможност да участват в различни обучения и други мероприятия, организирани от ABLE Mentor.

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата ABLE Mentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит.

Желаещите да научат повече за програмата, могат да се свържат с представители на АУБ и ABLE Mentor на apanayotova@aubg.edu.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини