Първите космически туристи се върнаха на Земята

Снимката е илюстративна, фото: Pixabay
Снимката е илюстративна, фото: Pixabay

Космическите туристи, които летяха в орбита около Земята с полет на частната компания SpaceX, се приводниха край крайбрежието на Флорида, предадоха световните агенции.

Капсулата "Дракон", чийто екипаж за пръв път е изцяло граждански, прекара в орбита около 3 денонощия след излитането си от космическия център "Кенеди". Милиардерът Джаред Айзъкман, който плати пътуването на всички, отведе със себе си двама победители от конкурси и лекарка, работеща в болницата "Сейнт Джуд", където като дете се е излекувала от рак, отбелязва Асошиейтед прес.

Компанията SpaceX планира да провежда до 6 туристически полета в Космоса всяка година. 

ИЗТОЧНИК: БТА

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини