Кирил Петков: Влизаме в политиката с Асен Василев

Кирил Петков
Кирил Петков

Заедно с Асен Василев влизаме в политиката. Ще бъдем част от политическия живот и ще участваме в следващите избори”. Това заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков при предаването на поста на наследничката му Даниела Везиева. 

По думите на Петков двамата с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия. "Това не беше предвидено от самото начало", заяви той и допълни: " Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия". 

„Държавният глава отправи покана към мен да съм част от новия служебен кабинет. С министър Асен Василев обмисляхме какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната по-дългосрочно. Реално решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време”, подчерта Петков, цитиран от NOVA tv.

С решението си президентът на републиката явно доказва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата – връщане на държавността, откриване на всички възможни места, на които не е имало прозрачност, управление с мисъл и помощ на хората и данъкоплатците, които трябва да защитаваме”, подчерта Петков. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини