Копирен център в Симитли дава работа на хора от уязвими групи

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Община Симитли започва изпълнение на проект „Създаване на социално предприятие - Копирен център в Клуб на инвалида „Кураж“. То ще предоставя копирни услуги на документация в различни формати за обществено ползване. Създава се по идея на Местната инициативна група „Струма-Симитли, Кресна и Струмяни“, финансира се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“2014-2020г.

Съгласно разпоредбите на Закона за общинската собственост общинското предприятие е специализирано звено на общината за изпълнение на местни дейности и услуги, финансирани от общинския бюджет, което се създава, преобразува и закрива с решение на общинския съвет. Общинското предприятие осъществява дейността си въз основа на Правилник, приет от Общинския съвет. С правилника се определят предметът на дейност, структурата, управлението, численият състав и правата и задълженията на предприятието по отношение на предоставеното му общинско имущество.

За функционирането на предприятието ще се назначат двама души персонал, които ще са от целевите групи - хора с увреждания и/или лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица. За обезпечаване на дейностите по проекта също така ще бъдат закупени оборудване, техника, материали и консумативи, които са необходими за функционирането на копирния център.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини