Ухание на вкусно, много песни, стари занаяти – един прекрасен уикенд в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

През първия уикенд на септември туристите в Банско бяха посрещнати с кулинарния празник на открито "Уникално Банско". Музикално, весело, интересно и много вкусно. Това представляваше курортът в събота и недля.

На всички гости бяха предложени благоуханни бански гозби, приготвени от местните механджии, а на децата - забавна кулинария с приготвяне на здравословна закуска с квасен хляб, вита баница и весели сандвичи. Градският площад бе и сцена за демонстрации на местни занаяти - грънчарско колело, работа с вълна, тюфекчийство, сувенири от кожа, автентични бижута, гоблени и много други. Съботната вечер продължи с концерт на младите самодейни състави към читалище "Никола Вапцаров - 1894", а специалният гост на вечерта бе красивата и талантлива изпълнителка Деси Добрева.

Кулинарният празник се организира за втора поредна година от Съюза на туристическия бизнес, Задругата на банските механджии "Уникално Банско" и Община Банско правят това събитие с идеята за запазване на автентично и традиционно Банско и предаването му на поколенията.

В последните години Банско успешно се превръща в целогодишен курорт и лятна фестивална столица с богата и разнообразна културна програма. Събитията продължават през целия септември. На 11-и и 12-и в Банско ще се проведе най-екстремното състезание по планинско бягане „Пирин Ултра“, което ще събере световният елит по скайрънинг, а в края на месеца ще бъде поредното издание на фестивала на планинарския филм.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини